Hælsmerten kan slukkes

Testen, som er vist i videoen, er baseret på tanken om, at stort set alle med hælsporesymptomer også har en fejlstilling i foden. Testen udføres ved at behandleren først trykker ind i det ømme område i hælen og holder trykket. Det udløser typisk et “av” hos den, som har hælsporen.

Samtidig med at det smertefulde tryk fastholdes mod hælen bruger behandleren sin anden hånd til at trække i hælknoglen. Dette træk skaber et stræk, som retter op på positionen af ankel og hælknogle. Det betyder, at akillessenen trækkes lige, og hælknoglen indtager neutralposition.

Er der tale om hælsporer, slukker hælsmerten spontant i den korrigerede position. Typisk opstår spørgsmålet “trykker du stadig på hælen?”. Svaret er “ja, der er stadig markant tryk på hælen”.

Du skal dog ikke forvente, at din hælsporer forsvinder “pist væk – borte for altid”, bare fordi testen kan slukke hælsmerten. Derimod kan du glæde dig over, at testen åbner en række muligheder for, at få dig ud af dine hælsmerter. Mere om det i de næste mail af minikurset om hælsporer.

Har du brug for at få undersøgt din fod og testet din hælsporer er du velkommen til at læse om et typisk behandlingsforløb.