Hælspore hjælpemidler

 Disse hælspore hjælpemidler kan du bruge til din hælsmerte

Hælspore er noget mennesker har døjet med gennem mange generationer

Derfor er der også udviklet en lang række hjælpemidler til at aflaste og lindre hælsmerterne

En kommentar fra hælsporer.dk om hælspore hjælpemidler

hælsporer.dk er der ikke kendskab til et enkelt hjælpemiddel, som kan redde hele verden når du har hælsmerter. De enkelte hjælpemidler kan dog understøtte processen med at slippe af med hælsmerterne. Det kan også være en god ide at kombinere nogle af de tilgængse hjælpemidler. Eksempelvis hvis dine tæer ikke griber ordentlig i underlaget vil din krop have tendens til at lægge vægten tilbage på hælene. Her kan en kombination af tåsprede (som spreder tæerne og øger understøttelsesfladen) og fodtøj med plads til tæerne øge muligheden for at kroppen bedre kan bruge tæerne til at aflaste hælen.

Der er også hælspore hjælpemidler, som ikke anbefales fra hælpsporer.dk. Eksempelvis natstrømpe, som skaber et stræk på Achillesenen. Et statisk stræk over tid forventes at nedsætte blodgennemstrømningen. I en optimal helingsproces ønskes frisk blod og væske at kunne cirkulere i det belastede væv. En anden grund til at være varsom med natstrømpen er, at kroppen vil bevæge sig ind i en position med mindst modstand. Hvis du har en ankel, som står skævt, så vil et stræk højst sandsynligt blot forstærke denne fejlstilling.

Bliv klogere!

Hælsporer, nedsunken forfod, hallux valgus tå og en række andre lidelser i kroppens bevægeapparat har direkte relation til sko, som mangler plads til tæerne.

Når lidelsen først er opstået er der brug for viden og handling for at stille kroppen i bedst mulige helingsforhold.

I en række af nyhedsmail får du indsigt i den enkelte lidelser. Hvad er det og hvorfor opstår det? Hvordan kan det behandles og hvad er tanken bag behandlingen? Hvilke hjælpemidler findes – og fungere de som forventet?

Så tilmeld dig dette gratis mailkursus og bliv klogere