fbpx

Hævede ankler og underben – Hælsporer

 Behandling med silikone kopper til lymfedrænage

 

Hævede ankler | Inflammation i huden

Døjer du med en hælspore, så er der også en risiko for hævede ankler og at dine underben ofte føles tunge og ser hævede ud. Du kan prøve at hive op i huden på indersiden af underbenet mellem ankel og knæ. Hvis der kommer en brændende, sviende smerte er det tegn på inflammation. Det vil sige, at der er lidt for meget væske mellem cellerne og det udspiler huden.

For at behandle de hævede ankler, kan du sætte gang i cirkulation ved at bruge et ret simpelt tiltag. Med en gummikop skaber du et undertryk, så huden blive løftet op og stimulerer lymfedræneringen. Holder du koppen i ro over det samme sted i mere en 60 sekunder vil der givetvis opstå et sugemærker. Dette kan der tages højde for ved at smøre huden med lidt olie. Nu kan koppen flyttes i en rolig og glidende bevægelse henover huden. Dette skaber en lille bølgebevægelse af huden, som kan ses inde i plastikkoppen. Samtidig undgår du de ret synlige sugemærker, som ofte forbindes med kop behandling.

Hvor stort et undertryk du skaber afhænger af, hvor meget du starter med at trykke koppen sammen inden du placerer den på huden. Start med et lille undertryk indtil du har skaffet dig erfaring med brug af kop behandlingen. Din oplevelse, når du begynder at bevæge koppen henover den inflammatorisk hud vil givetvis føles svigende, og der kan komme en let rødlig farve i huden. Efter omkring ½ til 1 minut med kop bevægelsen henover huden vil den sviende smerte normalt være forsvundet. Du kan også prøver, at trykke ind på huden og nu vil den givetvis føles mindre udspilet. Ved at dosere korrekt, er der gode chancer for at du minimerer gener ved hævede ankler.

Olie til brug af kop behandling

Olien i sig selv udfylder to funktioner. Den første funktion er, at koppen kan glide henover huden. Denne anden funktion er, at undertrykket i koppen kan bevares i bevægelsen fordi olien for koppen til at slutte tæt til huden.

Alle olie kan i princippet bruges lige fra madolie til eksotiske massageduft olier. Men, er du ikke til alt for meget duft, eller synes du madolien skal blive i køkkenet? Så kan du vælge en duftfri kokusolie. Første fordel er selvfølgelig, at den ikke dufter. Desuden er olien fast og bliver først flydende ved håndtemperatur.

Om du vælger den ene eller den anden olie er mest et spørgsmål om dine egne ønsker for de skal nok fungere. Er du ikke tilfreds med en olie kan du altid prøve dig lidt frem. Rent lavpraktisk inden du kaster dig ud i at bruge kopper og olie til at skabe lympedrænering. Find et gammelt håndklæde for det er rimelig svært at undgå, at olien ikke fedter omgivelserne til.

 Hvorfor opstår der hævelse i huden

Når det gælder spørgsmålet om, hvorfor der opstår inflammation i huden med det øgede væsketryk mellem hudcellerne, så er det ikke enkelt at komme med et klart svar. Derfor kan det være relevant at tage en snak med din læge.

Pointen med at bruge kop behandling til at stimulerer cirkulationen i huden er, at opnå velvære i form af lettere ben og fordi kroppen har brug for hjælp til at sætte dræneringen af lymfe i gang.

For nogle vil der være brug at kopperne gennem en kortere periode. For andre som har større tendens til tunge ben vil det være et lille daglig tiltag sidst på dagen, som giver dig velvære og god kropsoplevelse.

Hælspore er noget mennesker har døjet med gennem mange generationer

Derfor er der også udviklet en lang række hjælpemidler til at aflaste og lindre hælsmerterne

G-EZT6ZPVEF3