fbpx
2834 1409

Kost og hælspore

 Ved hælspore er der inflammation i de små celler under hælen

Det er også sikkert at kost har betydning for inflammationstilstanden i kroppen

Men det er dog ikke sikkert at der er en direkte sammenhæng mellem kost og  hælsporer

Tre bøger som er super relevante i forståelsen af fordøjelse, kost og sundhed

Kost er et kompleks område og får de fleste er det “en sort boks”. Vi putter mad i munden – bliver mætte og får energi i kroppe – på et tidspunkt kommer det ud igen i den anden ende. Den forståelse har du fået udvidet markant ved at læse eller lytte til disse tre bøger, der omhandler mad og inflammation. Alle bøgerne tager afsæt i den naturvidenskabelige verden og forsøger at formidler de nye erkendelser, som forskere finder frem til rundt omkring i verden. 

 

Tarme med Charme

Denne bog giver en fin gennemgang af hvordan vores fordøjelsessystem er opbygget. Fortæller også, at det ikke er helt uvæsentlig hvordan vi sidder, når vi er på toilettet og skal tømme tarmindholdet. Bogen er skrevet af en ung tysk kvindelig læge og holder sig til et meget enkelt og letforståeligt sprog.

Den plantebaserede kost

Den plantebaserede kost

Bogen giver en forståelse for hvordan mad som vi spiser kan blive omdannet til energi. Denne ret komplekse kemi bliver formidlet, så du bagefter sidder med en god forståelse for hvad mad gør ved din krop. 

Gobler ældes baglæns

Bogen tager afsæt i begrebet “aldring” og kommer ind på nogle spændende vinkler på hvad der sker i vores krop. I den sammenhæng er mad en vigtig komponet for vores sundhed. Når du har læst eller lyttet til bogen har du givetvis fået øjnene op for et par tiltag – hvis du ønsker et langt liv med en velfungerende krop.

Hælspore er noget mennesker har døjet med gennem mange generationer

Derfor er der også udviklet en lang række hjælpemidler til at aflaste og lindre hælsmerterne

G-EZT6ZPVEF3