fbpx
2834 1409

Hælspore og strømper

sokker med kompression

Hælsporer følges ofte med en ophobning af væske i huden på underbenets inderside

Denne forstyrrelse i kredsløbet er ikke optimal for helingen af din hæl

For optimal heling ønskes en god gennemstrømning af blod og lymfe i hele benet

Kompressionsstrømper kan modvirke ophobningen af væsken i huden

Den model har separate plads til de enkelte tæer – samtidig med den skaber kompression. Så her tænkes både forbyggelse af væskeophobning og passiv hjælp til at få tæerne til at gribe på et større område. 

Bambus er blevet et nyt materiale til strømper, og føles ret blød at røre ved. Så til dem som er mere til bambus og gerne med sorte strømper er der også en mulighed. Denne kompressionsstrømpe er fra netspiren.dk.

Kompressionsstrømpernes udbredelse

Et af de helt klassiske tiltag ved ophobning af væske i huden er brug af kompression, som med sit pres på kroppen hæmmer ophobningen. Det er det princip, som ses i flystrømper, løbestrømper og medicinsk kompressionsstrømper. Teknologien blev ligesom mange andre teknologier udviklet i militæret, hvor piloter i F16 flyene blev udsat for voldsomme tryk i benene når flyet accelerer.

Herfra flyttede teknologien sig over til sundhedsverden, hvor læger kunne se et potentiale for dem, som døjede med hævede ben. I sportsverden fik de også øjnene op for mulighederne. Her tog langdistanceløbere teknologien til sig, så de undgik risikoen for at løbe med alt for tunge ben. Endelig er teknologien blevet udbredt som flystrømper hos ganske almindelige mennesker, som med fly bliver transporteret til ferieophold på den anden side af jordkloden. Det er sjovere at ankomme efter 10 timers flyvetur med friske ben.

Farver og mønstre

I dag findes der kompressionsstrømper med mange forskellige farver og hvor der kun ligger en mild til moderat tryk i strømpen. Så er du mere til strømper med tryk og mønstre er der disse fem kompressionsstrømper fra zooshirts.dk.

G-EZT6ZPVEF3