Hælsporer såler og indlæg

 

Gammelt husråd om hælsporer, såler og indlæg

“Læg en løgring i træskoen, så slipper du af med din hælsporer”. Dette gamle råd stammer sikkert fra de gamle bondegårde. Der er ikke meget stødabsorbering i træsko, så der er givetvis mange med hælsmerter i fordums tid, som har afprøvet dette husråd.

Bortset fra at løgringen hurtigt er blevet smattet og begyndt at lugte, så er tankegangen meget lig de bløde hælsporerindlæg, som du kan købe i butikkerne i dag.

Forskellige hælspore indlæg som kan ses på nettet

 

Hvorfor såler og indlæg til hælsporer?

To væsentlige faktorer for hælsmerter ved hælsporer er

  • Fejlstilling af hælknoglen
  • Hårdt hælisæt ved gang

Det er disse to faktorer som indlæg og såler i forhold til hælsporer typisk har til formål at kompensere for.

Så strategien med indlæg og såler kan typisk opdeles i

  • Korriger position af hælknoglen
  • Skab en stødabsorbering ved hælisæt

I den virkelige verden er det en blandet feedback, som hælsporer.dk modtager om hælsporer og indlæg. Nogle er meget glade for deres hælsporer indlæg, mens andre føler det er “penge ud af vinduet”. Disse erfaringer betyder, at hælsporer.dk vælger at indtage en ret pragmatisk tilgang til hælsporer indlæg. Har du gode oplevelser med dine hælsporeindlæg, så bliv ved med at bruge dem. Har du ingen oplevelse af virkning eller måske en forværring, så se at få dem ud af skoene.

Bliv klogere!

Hælsporer, nedsunken forfod, hallux valgus tå og en række andre lidelser i kroppens bevægeapparat har direkte relation til sko, som mangler plads til tæerne.

Når lidelsen først er opstået er der brug for viden og handling for at stille kroppen i bedst mulige helingsforhold.

I en række af nyhedsmail får du indsigt i den enkelte lidelser. Hvad er det og hvorfor opstår det? Hvordan kan det behandles og hvad er tanken bag behandlingen? Hvilke hjælpemidler findes – og fungere de som forventet?

Så tilmeld dig dette gratis mailkursus og bliv klogere