fbpx
2834 1409

Hvorfor hælspore?

Hælspore og kropsholdning

 

Hælsporer – kroppens spontane løsning

Din kropssholdning er konstant påvirket af tyngdekraften. Der er bare ikke så tit du er bevidst om det. Kroppen skaber en masse løsninger, og langt hen ad vejen er et rigtig gode løsninger.

Når det gælder hælsporer og kropsholdning, så er massemidtpunkt og lodlinje helt central i forståelsen. Har du fået en hælsporer vil dit massemidtpunkt normalt være forskudt bagud i forhold til din understøttelsesflade. Det betyder, at der kommer øget vægt på hælene. Dette vil være mønsteret indtil kroppen har været så plaget af smerte, at du bevidst eller ubevidst vælger en anden bevægesstrategi for at holde dig stående i kampen mod tyngdekraften.

Et af de kendetegn i holdningen som ofte ses ved hælsporer er et øget svaj i lænden, og som inviteret til vægt på hælene. Har du hælsporer og er gravid med stor mave, overvægtige med stor mave eller er din krop meget hypermobile, så vil du givetvis genkende denne tendens til øget lændesvaj.

Tyngdekraften er en naturlov, men det er din bevægestrategi absolut ikke. Så der er potentiale til at få slukket dine hælsmerter ved en omlægning af dit holdning- og gangmønster. 

G-EZT6ZPVEF3