fbpx
2834 1409

 Hælspore metabolisk forståelse

Metabolisk tilgang tager afsæt i cellernes stofskifte og de mange biokemiske processer som får kroppens 3 millioner celler til at fungere. Fagpersoner bruger ordet “metabolisk” til at beskrive cellernes stofskifte. Hælsmerter set i en metabolisk forståelse er, når inflammation i vævet omkring hælen får den til at gøre ondt. En metabolisk forståelse åbner op for behandlingstiltag, som dæmper inflammation. Det kan være medicinsk, terapeutisk laserlys eller kostændringer. 

Hælspore neuromuskulært forståelse

Neurouskulær tilgang tager afsæt i samspillet mellem muskler og nervesystem. Her er fokus bevægelsen af kroppen og hvordan kroppen løser opgaverne som det at gå. I den neuromuskulære tilgang tænkes om der er fri bevægelighed i leddene? Hvilke spænding har de enkelte muskler? Er elasticiteten i hinder og bindevæv optimal? Med en neuromuskulær tilgang åbnes muligheden for at skabe et bevægemønster som understøtter helingen ved at nedsætte belastningen af hælen. 

Hælspore strukturel forståelse

Strukturel tilgang tager udgangspunkt i kroppens struktur. Her er fokus mere fysisk i form af form og konsistens af knogler, muskler og sener. Har kroppen lavet kalkdannelser i svangsenen? Er kapsel og senevævet blevet stramt og forkortet? Sidder der en irriteret slimsæk? Med en strukturel forståelse åbner det for muligheden for at operative indgreb. Dette gøres dog kun i sjældne tilfælde, hvor senepladen løsnes. 

G-EZT6ZPVEF3